Αρχικά συνδεόμαστε στο mysite.gr/admin (όπου mysite.gr το domain της ιστοσελίδας μας) με τα στοιχεία και τους κωδικούς που μας έχουν δοθεί. Άρα πρέπει να βλέπουμε τη σελίδα:

1.  Δημιουργία ομάδας επιλογών 

Βήμα 1: Στο αριστερό τμήμα της σελίδας επιλέγουμε «Κατάλογος» και στη συνέχεια «Επιλογές».

Αφού πατήσουμε κλικ στις επιλογές θα εμφανιστεί μια λίστα επιλογών όπως στην παρακάτω εικόνα με τις ήδη υπάρχουσες ομάδες επιλογών

Βήμα 2: Επιλέγουμε το σύμβολο «+» στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας για να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα επιλογών

Αφού κάνουμε κλικ στο «+» στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας θα εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα

Βημα 3: Συμπληρώνουμε την επικεφαλίδα επιλογών με το όνομα που θέλουμε να δώσουμε στην ομάδα επιλογών, επιλέγουμε τον τύπο και την σειρά ταξινόμησης ανάλογα με τις επιθυμίες μας

Για να δημιουργηθεί μια ομάδα επιλογών είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τουλάχιστον ένα πεδίο επιλογής 

Βήμα 4: Στην δεξιά πλευρά της οθόνης μας βλέπουμε το σύμβολο «+», κάνουμε κλικ σε αυτό για να δημιουργήσουμε ένα πεδίο επιλογής

Βημα 5:αφού κάνουμε κλικ στο σύμβολο «+», συμπληρώνουμε το όνομα επιλογής που θέλουμε, Έπειτα αν θέλουμε να προσθέσουμε εικόνα κάνουμε κλικ στο σύμβολο της εικόνας και επιλέγουμε το πράσινο εικονίδιο, στην συνέχεια επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να ανεβάσουμε όπως στην παρακάτω εικόνα. Έμεινε η σειρά ταξινόμησης, βαζουμε τον αριθμό που επιθυμούμε. Μπορούμε να επαναλάβουμε το βήμα 5 για να προσθέσουμε ένα νέο πεδίο επιλογής.

Βημα 6: Στην πάνω δεξιά μεριά της οθόνης κάνουμε κλικ το σύμβολο της αποθήκευσης ώστε να δημιουργηθεί η ομάδα επιλογών που κάναμε

Μόλις δημιουργήσαμε μια ομάδα επιλογών και πλέον εμφανίζεται στην λίστα επιλογών με τις υπάρχουσες ομάδες επιλογών

2. Επεξεργασία ομάδας επιλογών

Αν θέλουμε να επεξεργαστούμε μια ομάδα επιλογών επιλέγουμε το παρακάτω εικονίδιο που βρίσκεται στην δεξιά μεριά της κάθε ομάδας στην λίστα επίλογων

Έστω τώρα ότι θέλουμε να επεξεργαστούμε την ιδιότητα «Χρώμα»:

Παρατηρούμε ότι υπάρχουν ήδη περασμένα κάποια «έτοιμα» χρώματα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα του χρώματος που θα φαίνεται, πατάμε πάνω στην εικόνα και επιλέγουμε πάλι το σύμβολο της επεξεργασίας:

Ανεβάζουμε το αρχείο εικόνας που έχουμε επιλέξει:

Στη συνέχεια κάνουμε αναζήτηση με τον τίτλο της φωτογραφίας, πχ λευκό:

Και πατάμε πάνω στη φωτογραφία που εμφανίζεται για να την ορίσουμε ως εικονίδιο χρώματος.

Αν τώρα θέλουμε να προσθέσουμε ένα καινούριο χρώμα στον κατάλογο, κατεβαίνουμε στη σελίδα με τα διαθέσιμα χρώματα και στο τέλος θα δούμε το εικονίδιο «+», οπότε το επιλέγουμε:

Θα εμφανιστούν τα ακόλουθα πεδία, όπου συμπληρώνουμε μόνο το όνομα επιλογής και προαιρετικά βάζουμε εικονίδιο για το χρώμα:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

Αν θέλουμε να διαγράψουμε κάποιο από τα υπάρχοντα χρώματα, επιλέγουμε το κόκκινο εικονίδιο «-» που υπάρχει δίπλα σε κάθε χρώμα.

3. Εισαγωγή επιλογής σε προϊόν

Τώρα, για να προσθέσουμε ένα προϊόν με ιδιότητες, όπως αυτή του χρώματος, έστω ότι θα βάλουμε δοκιμαστικά το προϊόν «Χρωματιστές κάλτσες». Πηγαίνουμε αρχικά στις «Επιλογές» του προϊόντος:

Θα εμφανιστεί το εξής πεδίο, όπου πάμε να γράψουμε εκεί που λέει «επιλογή»:

Για αρχή, θέλω να επιτρέψω στις κάλτσες μου να έχουν χρώμα, οπότε ξεκινάω να γράψω τη λέξη «χρώμα»:

Πριν προλάβουμε να το γράψουμε ολόκληρο, βλέπουμε ότι εμφανίζεται ήδη, οπότε πατάω πάνω στη λέξη «Χρώμα»:

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί πατάμε πάνω στο εικονίδιο «+»:

Τώρα πρέπει να βλέπουμε:

Εδώ μπορούμε να πούμε σε τι χρώμα υπάρχει στο κατάστημά μας το συγκεκριμένο προϊόν. Αν υπάρχει και σε άλλο χρώμα εκτός του άσπρου, πατάμε πάλι το «+» για να προσθέσουμε νέο χρώμα που υπάρχει σε απόθεμα, να πούμε την τιμή κτλ, όπως στο παράδειγμα που φαίνεται παρακάτω. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα συγκεκριμένο χρώμα από το προϊόν, πατάμε στο κόκκινο εικονίδιο «-» που υπάρχει δίπλα σε κάθε χρώμα:

Αν θέλουμε να προσθέσουμε στο προϊόν και έξτρα ιδιότητα, όπως αυτή του μεγέθους, τότε γράφουμε στο κατάλληλο πεδίο «μ» και εμφανίζεται η επιλογή του μεγέθους:

Επιλέγουμε «Μέγεθος» και ακολουθούμε τα ίδια βήματα με πριν, όπως στο χρώμα, για να προσθέσουμε τα μεγέθη του προϊόντος.

4. Λειτουργία related options (προαιρετικό)

 

Αφου εχουμε πει τι χρώματα υπάρχουν για τις κάλτσες, έχουμε πει ποια μεγέθη υπάρχουν και σε τι ποσότητες, αλλά είπαμε πχ ότι έχουμε «4 προϊόντα μεγέθους large”, “5 προϊόντα κόκκινα» που δεν έχει νόημα γιατί ξέρουμε την ποσότητα σε χρώμα αλλά όχι το μέγεθος ή αντίστροφα.  Δηλαδή δεν έχουμε δηλώσει ακριβή στοιχεία, όπως «3 προϊόντα κόκκινα medium”, “2 προϊόντα κόκκινα small» κτλ. Για να το κάνουμε αυτό, επιλέγουμε “related options”:

Μετά επιλέγουμε το «Ναι»:

Πατάμε «Add related options» :

Και μπορούμε για παράδειγμα να πούμε ότι έχουμε 3 ζευγάρια γαλάζιες κάλτσες σε μέγεθος medium:

Αν θέλουμε να προσθέσουμε άλλη παραλλαγή του προϊόντος, πατάμε πάλι “add related options”  και ρυθμίζουμε κατάλληλα.

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

*Την ίδια διαδικασία που ακολουθήσαμε για να βάλουμε “επιλογές” στο προϊόν μας την εφαρμόζουμε και για τα “χαρακτηριστικά”.