Καλώς ήρθατε στην καινούργια πλατφόρμα υποστήριξης πελατών της εταιρείας Techplace Tickets, όπου ο στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αρχικά, για να χρησιμοποιήσετε την καινούρια μας υπηρεσία, πρέπει να κάνετε είσοδο με τον λογαριασμό σας, ή σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε πολύ απλά πληκτρολογώντας το ονοματεπώνυμο σας, το email σας, ένα συνθηματικό και πατώντας Δημιουργία λογαριασμού να φτιάξατε έναν καινούριο λογαριασμό.

Στη συνέχεια, εφόσον έχετε κάνει είσοδο με τον λογαριασμό σας, μπορείτε, είτε να προβάλετε τα αιτήματά σας, είτε να φτιάξετε ένα νέο αίτημα. Για να συνεχίσετε με νέο αίτημα πατήστε “Νέο αίτημα υποστήριξης”.

 

Θα εμφανιστεί η φόρμα υποστήριξης, όπου πρέπει να επιλέξετε τον Τύπο Αιτήματος, να εισάγετε το Θέμα και μία αναλυτική Περιγραφή του, να επιλέξετε το Τμήμα στο οποίο απευθύνεται το πρόβλημα σας και τέλος πατήστε Υποβολή αιτήματος.

 

Μετά την υποβολή του αιτήματός σας, μπορείτε να δείτε αν απαντήθηκε το αίτημά σας. Πατώντας στον τίτλο του αιτήματος μπορείτε να προσθέσετε μία απάντηση για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το πρόβλημά σας.

Να σημειωθεί ότι θα ενημερώνεστε μέσω email για κάθε απάντηση η αλλαγή κατάστασης του αιτήματός σας, στη διεύθυνση email με την οποία έχετε δημιουργήσει τον λογαριασμό σας.