Αρχικά συνδεόμαστε στο mysite.gr/admin (όπου mysite.gr το domain της ιστοσελίδας μας) με τα στοιχεία και τους κωδικούς που μας έχουν δοθεί. Άρα πρέπει να βλέπουμε τη σελίδα:

Στο αριστερό τμήμα της σελίδας επιλέγουμε «Κατάλογος» και στη συνέχεια «Επιλογές».

Τώρα πρέπει να βλέπουμε μια σελίδα με μια σειρά από διαφορετικές ιδιότητες:

Αν επιλέξουμε το σύμβολο «+» στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας, μπορούμε να προσθέσουμε μια καινούρια, διαφορετική ιδιότητα από αυτές ποτ φαίνεται, και να ορίσουμε κατάλληλα τα χαρακτηριστικά της.

Αν επιλέξουμε το εικονίδιο:

δίπλα από κάποια ιδιότητα, τότε μπορούμε να την επεξεργαστούμε κατάλληλα. Έστω τώρα ότι θέλουμε να επεξεργαστούμε την ιδιότητα «Χρώμα»:

Παρατηρούμε ότι υπάρχουν ήδη περασμένα κάποια «έτοιμα» χρώματα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα του χρώματος που θα φαίνεται, πατάμε πάνω στην εικόνα και επιλέγουμε πάλι το σύμβολο της επεξεργασίας:

Ανεβάζουμε το αρχείο εικόνας που έχουμε επιλέξει:

Στη συνέχεια κάνουμε αναζήτηση με τον τίτλο της φωτογραφίας, πχ λευκό:

Και πατάμε πάνω στη φωτογραφία που εμφανίζεται για να την ορίσουμε ως εικονίδιο χρώματος.

Αν τώρα θέλουμε να προσθέσουμε ένα καινούριο χρώμα στον κατάλογο, κατεβαίνουμε στη σελίδα με τα διαθέσιμα χρώματα και στο τέλος θα δούμε το εικονίδιο «+», οπότε το επιλέγουμε:

Θα εμφανιστούν τα ακόλουθα πεδία, όπου συμπληρώνουμε μόνο το όνομα επιλογής και προαιρετικά βάζουμε εικονίδιο για το χρώμα:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

Αν θέλουμε να διαγράψουμε κάποιο από τα υπάρχοντα χρώματα, επιλέγουμε το κόκκινο εικονίδιο «-» που υπάρχει δίπλα σε κάθε χρώμα.

Τώρα, για να προσθέσουμε ένα προϊόν με ιδιότητες, όπως αυτή του χρώματος, έστω ότι θα βάλουμε δοκιμαστικά το προϊόν «Χρωματιστές κάλτσες». Πηγαίνουμε αρχικά στις «Επιλογές» του προϊόντος:

Θα εμφανιστεί το εξής πεδίο, όπου πάμε να γράψουμε εκεί που λέει «επιλογή»:

Για αρχή, θέλω να επιτρέψω στις κάλτσες μου να έχουν χρώμα, οπότε ξεκινάω να γράψω τη λέξη «χρώμα»:

Πριν προλάβουμε να το γράψουμε ολόκληρο, βλέπουμε ότι εμφανίζεται ήδη, οπότε πατάω πάνω στη λέξη «Χρώμα»:

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί πατάμε πάνω στο εικονίδιο «+»:

Τώρα πρέπει να βλέπουμε:

Εδώ μπορούμε να πούμε σε τι χρώμα υπάρχει στο κατάστημά μας το συγκεκριμένο προϊόν. Αν υπάρχει και σε άλλο χρώμα εκτός του άσπρου, πατάμε πάλι το «+» για να προσθέσουμε νέο χρώμα που υπάρχει σε απόθεμα, να πούμε την τιμή κτλ, όπως στο παράδειγμα που φαίνεται παρακάτω. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα συγκεκριμένο χρώμα από το προϊόν, πατάμε στο κόκκινο εικονίδιο «-» που υπάρχει δίπλα σε κάθε χρώμα:

Αν θέλουμε να προσθέσουμε στο προϊόν και έξτρα ιδιότητα, όπως αυτή του μεγέθους, τότε γράφουμε στο κατάλληλο πεδίο «μ» και εμφανίζεται η επιλογή του μεγέθους:

Επιλέγουμε «Μέγεθος» και ακολουθούμε τα ίδια βήματα με πριν, όπως στο χρώμα, για να προσθέσουμε τα μεγέθη του προϊόντος.

Τέλος, αυτά που κάναμε δεν αρκούν: Έχουμε πει τι χρώματα υπάρχουν για τις κάλτσες, έχουμε πει ποια μεγέθη υπάρχουν και σε τι ποσότητες, αλλά είπαμε πχ ότι έχουμε «4 προϊόντα μεγέθους large”, “5 προϊόντα κόκκινα» που δεν έχει νόημα γιατί ξέρουμε την ποσότητα σε χρώμα αλλά όχι το μέγεθος ή αντίστροφα.  Δηλαδή δεν έχουμε δηλώσει ακριβή στοιχεία, όπως «3 προϊόντα κόκκινα medium”, “2 προϊόντα κόκκινα small» κτλ. Για να το κάνουμε αυτό, επιλέγουμε “related options”:

Μετά επιλέγουμε το «Ναι»:

Πατάμε «Add related options» :

Και μπορούμε για παράδειγμα να πούμε ότι έχουμε 3 ζευγάρια γαλάζιες κάλτσες σε μέγεθος medium:

Αν θέλουμε να προσθέσουμε άλλη παραλλαγή του προϊόντος, πατάμε πάλι “add related options”  και ρυθμίζουμε κατάλληλα.

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

*Την ίδια διαδικασία που ακολουθήσαμε για να βάλουμε “επιλογές” στο προϊόν μας την εφαρμόζουμε και για τα “χαρακτηριστικά”.