Για να στείλουμε SMS σχετικό με κάποιο παραστατικό σε εγκατάσταση Pylon που έχει γίνει η βασική παραμετροποίηση, θα πρέπει σε κάθε Σειρά παραστατικών να επιλεγεί Σενάριο που περιλαμβάνει πρότυπο SMS με βάση το οποίο θα δημιουργεί το SMS προς αποστολή. Στα πρότυπα μπορούμε να συμπεριλάβουμε παραμέτρους που θα ορίζονται από τα στοιχεία της κίνησης όπως πχ Αριθμό Παραστατικού, Ποσό πληρωμής κλπ.

Στην φόρμα επεξεργασίας του Παραστατικού πατάμε το μολυβάκι δίπλα στη επιλεγμένη Σειρά για να μεταβούμε στην φόρμα επεξεργασίας της Σειράς. (Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)

Στην φόρμα επεξεργασίας της Σειράς που ανοίγει πατάμε το μολυβάκι δίπλα στο επιλεγμένο Σενάριο Παραστατικού.

Η φόρμα επεξεργασίας Σεναρίο Παραστατικού που ανοίγει είναι χωρισμένη στη μέση και βλέπουμε αριστερά μία λίστα με τα σενάρια που υπάρχουν ήδη στην εφαρμογή και δεξιά την φόρμα επεξεργασίας του σεναρίου που έχουμε επιλέξει στη λίστα αριστερά. Το προεπιλεγμένο Σενάριο ενός βήματος δεν περιλαμβάνει Πρότυπο SMS και δεν μπορείς να του προσθέσεις (είναι κλειδωμένο). Πατάμε στο σύμβολο + στη γραμμή ελέγχου της λίστας σεναρίων για προσθέσουμε ένα νέο σενάριο.

Δίνουμε στο πεδίο Όνομα ένα χαρακτηριστικό όνομα για το σενάριο πχ Σενάριο ενός βήματος με SMS και στην λίστα από κάτω προσθέτουμε τα βήματα που θέλουμε. Στο παράδειγμά μας θα προσθέσουμε ένα βήμα με όνομα Εγκεκριμένο και στη συνέχεια θα επιλέξουμε το πεδίο Πρότυπο SMS και θα πατήσουμε στο μολυβάκι.

Η φόρμα επεξεργασίας Πρότυπα SMS που θα ανοίξει είναι και αυτή χωρισμένη στα δύο. Αριστερά έχουμε την λίστα με τα Πρότυπα SMS που έχουν δημιουργηθεί ήδη και δεξιά την φόρμα επεξεργασίας του σεναρίου που έχει επιλεγεί αριστερά. Αν θέλουμε να προσθέσουμε καινούργιο πρότυπο μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί Προσθήκη στο μενού και να συμπληρώσουμε τα πεδία στην κενή φόρμα που θα εμφανιστεί δεξιά για το νέο πρότυπο. Διαφορετικά βλέπουμε ότι για το σενάριο Έγκριση Παραγγελία που είναι επιλεγμένο αριστερά έχει συμπληρωθεί δεξιά Κωδικός 002, Περιγραφή Έγκριση Παραγγελίας και το κείμενο Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ….

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το κείμενο του SMS είναι όλο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ καθώς δεν υποστηρίζονται πεζοί χαρακτήρες και ότι υπάρχουν κάποιες συμβολοσειρές δίπλα στις λέξεις ME και ΠΟΣΟ. Οι λέξεις αυτές είναι παράμετροι που θα αντικατασταθούν με τα στοιχεία του κάθε παραστατικού κατά την αποστολή του SMS. Μπορούμε να προσθέσουμε στο κείμενο κάποια από τις διαθέσιμες παραμέτρους πατώντας στο κουμπί Παράμετροι στην κάτω δεξιά γωνία της φόρμας και επιλέγοντας από την λίστα.

Για να αποθηκεύσουμε το πρότυπο και να επιστρέψουμε στην προηγούμενη φόρμα πατάμε Αποθήκευση και Κλείσιμο και στη συνέχεια το επιλέγουμε ως Πρότυπο SMS του βήματος Εγκεκριμένο στο σενάριο που δημιουργήσαμε. Πατάμε και εδώ Αποθήκευση και Κλείσιμο για να επιστρέψουμε στην φόρμα επεξεργασίας της σειράς.

Στη φόρμα επεξεργασίας της Σειράς, επιλέγουμε στο πεδίο Σενάριο Παραστατικού το σενάριο που μόλις δημιουργήσαμε και πατάμε Αποθήκευση και Κλείσιμο.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να στείλουμε το 1ο SMS για την συγκεκριμένη Σειρά. Από το μενού Εργασίες > Λοιποί > Αποστολή SMS ανοίγουμε την φόρμα με την προεπισκόπηση του μηνύματος που θα αποσταλεί. Βλέπουμε ότι οι παράμετροι έχουν αντικατασταθεί με τις τιμές από το παρασατικό. Μπορούμε να επέμβουμε στο κείμενο, χωρίς να ξεχάσουμε ότι μπορούμε να γράψουμε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ και πατάμε Εκτέλεση.

Αν όλα έχουν γίνει σωστά και στο κύριο υποκατάστημα του πελάτη έχει συμπληρωθεί κινητό τηλέφωνο, κάτω δεξιά θα εμφανιστεί ένα μήνυμα με τον αριθμό στον οποίο στάλθηκε το SMS.

Tagged: