Έστω ότι θέλω να δημιουργήσω ένα νέο προϊόν, ένα γυναικείο φανελάκι που διατίθεται σε πέντε χρώματα: λευκό, μαύρο, μπεζ, ροζ, γκρι (συγκεκριμένη μάλιστα απόχρωση των παραπάνω χρωμάτων) που έχει τις εξής παραλλαγές:

Δημιουργώ για αρχή ένα μεταβλητό προϊόν, βάζοντάς του ιδιότητες (χρώματα, μεγέθη) και φτιάχνω τις παραλλαγές (ορίζω στην κάθε παραλλαγή τιμή, απόθεμα, φωτογραφία, κανονικά όλα όπως τα ξέρουμε).

Έχοντας τελειώσει και φτιάξει όλες τις παραλλαγές:

Επιλέγω από αριστερά Swatches”:

Οπότε πρέπει να βλέπω:

Επιλέγω «Χρώμα»:

Στο επόμενο βήμα επιλέγω «Custom colors and images»:

Μετά επιλέγω “style” και “circle” (αντί για circle μπορείτε να βάλετε κάποια από τις άλλες επιλογές, όποια σας αρέσει περισσότερο):

Βλέπω ότι εμφανίζονται όλα τα χρώματα των παραλλαγών που έχω δημιουργήσει. Όπως και στις παραλλαγές, θα πρέπει να «ανοίξω» ένα-ένα τα χρώματα ώστε να δώσω ακριβώς την απόχρωση που θέλω.

Πατάω πρώτα πάνω στο «άσπρο» και μετά «επιλέξτε χρώμα»:

Θα δω μια χρωματική παλέτα:

Η παλέτα στο κάτω μέρος της έχει κάποια διαθέσιμα χρώματα, μαύρο, άσπρο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μωβ. Αν πατήσω πάνω στο μπλε, θα δω αποχρώσεις του μπλε απ’ όπου μπορώ να επιλέξω. Η επιλογή γίνεται μετακινώντας το λευκό κυκλάκι που φαίνεται πάνω αριστερά. Μπορώ να αλλάξω ελαφρά την απόχρωση που επέλεξα μετακινώντας το λευκό πλαίσιο στην μπάρα δεξιά, για να την κάνω πιο σκούρη ή πιο ανοιχτή:

Για παράδειγμα, εδώ φαίνεται το χρώμα που έχω επιλέξει για το γκρι φανελάκι:

Εδώ για το μπεζ:

Και για το ροζ:

Το άσπρο και το μαύρο τα παίρνω έτοιμα, χωρίς να φτιάξω την απόχρωση, από την μπάρα των χρωμάτων κάτω από την παλέτα.

Όταν τελειώσω τη δουλειά μου, πατάω κανονικά «Δημοσίευση» ή «Ενημέρωση» από το επάνω δεξιά μέρος της σελίδας, όπως και στην κανονική διαδικασία προσθήκης προϊόντων.

Τώρα, ο πελάτης θα βλέπει το εξής:

Αν ο πελάτης πατήσει πάνω στα κυκλάκια διαφορετικού χρώματος, θα αλλάζει και το χρώμα της φανέλας, πχ ενώ εδώ είναι επιλεγμένο το ροζ, αν το αλλάξω σε μαύρο: