Η δημιουργία κατηγοριών προϊόντων είναι ο κύριος τρόπος ομαδοποίησης προϊόντων με παρόμοια χαρακτηριστικά. Μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε και να επεξεργαστείτε κατηγορίες προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε υποκατηγορίες.

A. Πως δημιουργούμε μια νέα κατηγορία

1)Επιλέγουμε από το αριστερό μενού του wordpress την καρτέλα προϊόντα και μετά επιλέγουμε κατηγορίες.

Εικόνα 1

2)Θα εμφανιστεί η καρτέλα ώστε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία της νέας κατηγορίας:

Όνομα*: δίνουμε το όνομα της νέας κατηγορίας π.χ. Παπούτσια

Σύντομο Όνομα: Το συμπληρώνουμε μόνο αν το επιθυμούμε, διαφορετικά το αφήνουμε κενό και συμπληρώνεται αυτόματα

Γονική Κατηγορία*: Αφήνουμε το “Καμία” ως επιλογή αφού θα δημιουργήσουμε μια νέα κατηγορία και όχι υποκατηγορία

Περιγραφή: Βάζουμε αν θέλουμε μια σύντομη περιγραφή της νέας κατηγορίας

Τα πεδία με * είναι τα σημαντικότερα

Εικόνα 2

 

3)Αφού συμπληρώσουμε όλα τα απαραίτητα πεδία τότε η πατάμε στο κουμπί Προσθήκη νέας κατηγορίας 

Εικόνα 3

 

4)Η κατηγορία που δημιουργήσαμε θα εμφανιστεί δεξιά στο πεδίο των κατηγοριών όπου:

Πατώντας επεξεργασία μπορούμε να επεξεργαστούμε ό,τι στοιχείο έχουμε δώσει, να τη διαγράψουμε, να την προβάλλουμε για το πώς θα εμφανίζεται στη σελίδα μας.

Εικόνα 4

 

Σημαντικό: όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία πατάμε το κουμπί «ενημέρωση» στο κάτω μέρος για να αποθηκευτούν οι αλλαγές μας.

Εικόνα 5

Β)Δημιουργία υποκατηγορίας

Η υποκατηγορία είναι μέρος μιας κεντρικής κατηγορίας. Για παράδειγμα για την κατηγορία “Παπούτσια” μπορούμε να δημιουργήσουμε την υποκατηγορία “Αθλητικά” για να πετύχουμε μια καλύτερη ταξινόμηση των προϊόντων μας.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τη δημιουργία κατηγορίας (Βλ. Εικ 1 και Εικ 2) αλλά στο πεδίο “Γονική κατηγορία” επιλέγουμε από το πτυσσόμενο μενού σε ποια κύρια κατηγορία θα ανήκει η υποκατηγορία που θα δημιουργήσουμε. Έπειτα πατάμε αποθήκευση. Οι υποκατηγορίες εμφανίζονται στο πεδίο των κατηγοριών κάτω από την κύρια κατηγορία στην οποία ανήκουν με το σύμβολο “-” αριστερά τους.

Εικόνα 6

Στην παραπάνω εικόνα τα “Ζυμαρικά” είναι η κύρια κατηγορία ενώ τα “Βιολογικα” και “Μακαρόνια” είναι 2 υποκατηγορίες που δημιουργήθηκαν με γονική κατηγορία τα “Ζυμαρικά”

Πως βάζουμε στο μενού μια κατηγορία και στην σωστή θέση

Από την λίστα με τις καρτέλες του wordpress πατάμε την «εμφάνιση» και μετά επιλεγούμε το «μενού». Στη λίστα «προσθέστε αντικείμενα στο μενού» επιλέγουμε τις «κατηγορίες προϊόντος». Πρώτα πατάμε «προβολή όλων». Οποία κατηγορία θέλουμε πατάμε το κουτάκι στα αριστερά και μετά πατάμε το κουμπί «προσθήκη στο μενού». Η κατηγορία θα προστεθεί τέρμα κάτω και μετά την σέρνουμε όπου θέλουμε και αφού ολοκληρώσουμε πατάμε στο κουμπί «αποθήκευση μενού».